Het moeilijkste aan een echtscheiding……..

Het moeilijkste bij een echtscheiding....

Het moeilijkste aan een echtscheiding………………

Het moeilijkste bij een echtscheiding....
Het moeilijkste bij een echtscheiding….

De kersttijd komt er weer aan, voor de meesten een gezellige periode om met familie door te brengen, vol met figuurlijke en letterlijke lichtpuntjes. In mijn beroep betekent dit de welbekende “stilte voor de storm”. Het is algemeen bekend dat veel beslissingen om te scheiden na de Kerst- en Nieuwjaarsperiode genomen worden.

Wat is het moeilijkste aan een scheiding?

Een echtscheiding is altijd een moeilijke, lastige en emotionele periode waarin ook nog eens veel geregeld moet worden. Het liefs doe je dat samen met elkaar, de belangen zijn groot. Zeker als er kinderen zijn, wil je na het echtscheidingstraject het liefst ook nog met elkaar dingen kunnen regelen.

Veel mensen ervaren deze periode ook als verwarrend en ingewikkeld. Immers: het verleden is er niet meer, jullie hebben al uitgesproken dat je gaat scheiden. De toekomst is er ook nog niet echt, zover zijn jullie nog niet. Vaak zie ik wel aan de mediation tafel, als het proces eenmaal vordert, dat het ook mogelijk is om al over de muur te kijken: naar de toekomst. Daarvoor is het noodzakelijk dat je afspraken met elkaar maakt over de verdeling, over het inkomen (alimentatie) en ook over de pensioenen.

Is dat altijd makkelijk bij mij aan tafel? Nee zeker niet, de beslissingen die genomen moeten worden gaan soms gepaard met veel emoties. Juist bij mediation is daar ruimte voor. En we nemen daar ook ruimte voor aan tafel. Het is belangrijk dat hier aandacht aan besteed wordt, het kan een goede beslissing in de weg staan. Het is belangrijk om de motieven voor bepaalde beslissingen met elkaar uit te wisselen, en om zo samen tot een oplossing te komen voor de diverse vraagstukken.

Een scheiding wordt vaak als zwaar ervaren………….en dat is het vaak ook………..

Het moeilijkste aan een echtscheiding verschilt ook echt per persoon. Omdat het afhangt van de unieke omstandigheden en de relatie zelf. Hier zijn echter enkele veelvoorkomende uitdagingen die mensen kunnen ervaren tijdens het scheiden:

  1. Emotionele stress: Scheiden kan leiden tot een scala aan emoties, waaronder verdriet, woede, angst en verwarring. Dit kan bijzonder moeilijk zijn als de scheiding onverwacht was of als er onopgeloste emotionele kwesties zijn.
  2. Financiële problemen: Scheiden kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben, waaronder het verdelen van bezit en schulden, het betalen van alimentatie en het mogelijk moeten veranderen van levensstijl. Dit kan als bijzonder uitdagend ervaren worden als iemand financieel afhankelijk was van de partner.
  3. Co-ouderschap: Als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, kan het opzetten van co-ouderschap een uitdaging zijn, met name als ouders het niet eens zijn over opvoedingskwesties of als er sprake is van conflicten tussen de ouders.
  4. Sociale en praktische veranderingen: Scheiden kan leiden tot veranderingen in sociale kringen, evenals veranderingen in woonsituaties, werk en dagelijkse routine.
  5. Geen rust. Aangezien er veel op je afkomt, kun je het gevoel hebben van het één in het ander te belanden. Er moet van alles tegelijk geregeld worden, over beslissingen moet nagedacht worden, de gepsrekken met de mediator enz. Het kan als een rollercoaster ervaren worden. Zaak is om rustig te blijven en stap-voor-stap het proces te doorlopen. En hoe lastig ook: goed voor jezelf te blijven zorgen! Beweeg genoeg, zorg voor ontspanning en eet gezond.
  6. Woning. Op dit moment zie ik aan tafel veel stress die te maken heeft met het vinden van een andere woning, zowel huur als koop is lastig op dit moment. Langer bij elkaar blijven dan goed voor beiden is, komt helaas vaak voor. Probeer ook daar met elkaar een modus in te vinden, door goede afspraken hierin te maken.
het moeilijkste aan een echtscheiding...

Het is belangrijk om te onthouden dat scheiden voor iedereen anders is en dat er geen eenvoudige oplossingen hiervoor zijn. Het is echter mogelijk om hulp te krijgen bij het omgaan met de moeilijkheden van scheiden, zoals een mediator, financieel advies en ondersteuning van vrienden en familie. Kijk ook eens op mijn website en download de gratis scheiden gids met meer informatie. Ook op de site van de Belastingdienst is veel informatie te vinden.

Meer weten wat ik kan betekenen voor jullie met het regelen van de echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Het moeilijkste aan een scheiding.

Wil je meer over mij weten, klik dan hier. 

Referenties

Wat klanten van mij vinden

“Persoonlijk maatwerk, wat tijdbesparend werkte omdat we heel veel niet zelf hoefden uit te zoeken. Mary ontzorgt en heeft oog voor het belang van niet alleen de scheidende partners, maar ook voor betrokken kinderen.”
“Wij hebben Mary ervaren als een bijzonder betrokken vrouw die lekker snel handelt, alles werd snel afgewikkeld zodat ons convenant op korte termijn opgemaakt was. Ze heeft het bij ons in ieder geval tot een mooi einde gebracht, fijn dat we haar hebben mogen ontmoeten.”
“We zijn hier heel goed geholpen. Mary heeft ons alles geduldig uitgelegd en geregeld. Op alle vragen kregen we duidelijke antwoorden. Wil je zonder stress uit elkaar, dan moet je echt bij deze mediator zijn. Ik kan de bemiddeling absoluut aanbevelen!”
“Ik vond dat alles rondom onze scheiding erg fijn verlopen is. Mary heeft veel voor ons gedaan, als er iets was wat we bijvoorbeeld niet begrepen, dan legde zij dit uit in ‘onze taal’.”

Laatste nieuws en updates

Actueel.

Referenties

Wat klanten van mij vinden

“Persoonlijk maatwerk, wat tijdbesparend werkte omdat we heel veel niet zelf hoefden uit te zoeken. Mary ontzorgt en heeft oog voor het belang van niet alleen de scheidende partners, maar ook voor betrokken kinderen.”
“We zijn hier heel goed geholpen. Mary heeft ons alles geduldig uitgelegd en geregeld. Op alle vragen kregen we duidelijke antwoorden. Wil je zonder stress uit elkaar, dan moet je echt bij deze mediator zijn. Ik kan de bemiddeling absoluut aanbevelen!”

Laatste nieuws en updates

Actueel.