5 meest gestelde vragen bij mij aan tafel

5 meeste gestelde vragen bij mij aan tafel… en de antwoorden

Na jarenlange ervaring als mediator, zijn er al heel wat vragen aan mij gesteld.  Vragen die vaker gesteld worden, maar soms ook vragen waar ik echt even over na moet denken.

Hieronder de 5 meeste gestelde vragen aan tafel bij mij…  en de antwoorden natuurlijk.

1.  Wat is het verschil tussen een mediator en een advocaat?

Om bij de overeenkomst te beginnen, het eind van de reis is hetzelfde: de scheiding geregeld. Maar de reis ernaartoe is echt heel anders. Om te beginnen zit je bij de mediator altijd samen aan tafel. Ik spreek jullie in principe niet alleen, ook niet telefonisch en/of per email. Dit betekent dat je beiden “aan het roer” van je eigen scheiding staat. Jullie bepalen in overleg wat je wel en niet wilt.  En dit geef je niet uit handen.  Een mediation proces is heel transparant, je bent bij alle gesprekken, en hebt nooit een informatie achterstand. Tenslotte zit er ook vaak een behoorlijk verschil in kosten. Een advocaat betaal je per persoon, de mediator betaal je samen.

2.  Wat is jouw rol als mediator?

Mijn rol is jullie begeleiden bij al die belangrijke onderwerpen. Ervoor te zorgen dat jullie niets vergeten, en dat jullie met elkaar in gesprek blijven. De uitleg en voorlichting van alles wat met de scheiding te maken heeft, mag je ook van mij verwachten.

3.  Besluiten mensen om halverwege toch niet te scheiden?

Ja, ook dat gebeurt uiteraard. Dat is altijd fijn om te horen, want scheiden doe je niet zomaar. Daar moet je goed over nadenken. Als er na het gesprek, of gesprekken, de conclusie is  van beide kanten om het alsnog te proberen,  dan beschouw ik dat als een compliment. Dan heeft het gesprek bij mij dat in gang gezet!

4.  Hoe snel kan ik scheiden?

Tja, scheiden is maatwerk. Dat heeft ook voorwerk nodig om het goed te doen. Het is ook afhankelijk van hoeveel er geregeld moet worden. En soms is het beter om wat extra tijd te nemen, voordat een belangrijk onderwerp afgerond kan worden. En soms gaat het juist heel snel. Maatwerk dus. Maar niet langer dan noodzakelijk, en lang genoeg om het goed te regelen. Gemiddeld gekeken duurt het traject ongeveer 3 maanden, maar garantie daarop kan ik niet geven…..

5.  Wanneer ben ik echt gescheiden?

Dat is als de Gemeente de echtscheiding verwerkt heeft in het BRP. Dan is voor iedereen, dus ook voor derden, te zien dat jullie gescheiden zijn.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met me op, bel me of mail me, je krijgt altijd antwoord.

 

Referenties

Wat klanten van mij vinden

“Persoonlijk maatwerk, wat tijdbesparend werkte omdat we heel veel niet zelf hoefden uit te zoeken. Mary ontzorgt en heeft oog voor het belang van niet alleen de scheidende partners, maar ook voor betrokken kinderen.”
“Wij hebben Mary ervaren als een bijzonder betrokken vrouw die lekker snel handelt, alles werd snel afgewikkeld zodat ons convenant op korte termijn opgemaakt was. Ze heeft het bij ons in ieder geval tot een mooi einde gebracht, fijn dat we haar hebben mogen ontmoeten.”
“We zijn hier heel goed geholpen. Mary heeft ons alles geduldig uitgelegd en geregeld. Op alle vragen kregen we duidelijke antwoorden. Wil je zonder stress uit elkaar, dan moet je echt bij deze mediator zijn. Ik kan de bemiddeling absoluut aanbevelen!”
“Ik vond dat alles rondom onze scheiding erg fijn verlopen is. Mary heeft veel voor ons gedaan, als er iets was wat we bijvoorbeeld niet begrepen, dan legde zij dit uit in ‘onze taal’.”

Laatste nieuws en updates

Actueel.

Referenties

Wat klanten van mij vinden

“Persoonlijk maatwerk, wat tijdbesparend werkte omdat we heel veel niet zelf hoefden uit te zoeken. Mary ontzorgt en heeft oog voor het belang van niet alleen de scheidende partners, maar ook voor betrokken kinderen.”
“We zijn hier heel goed geholpen. Mary heeft ons alles geduldig uitgelegd en geregeld. Op alle vragen kregen we duidelijke antwoorden. Wil je zonder stress uit elkaar, dan moet je echt bij deze mediator zijn. Ik kan de bemiddeling absoluut aanbevelen!”

Laatste nieuws en updates

Actueel.