De 7 meest voorkomende oorzaken echtscheiding

de 7 meest voorkomende oorzaken echtscheiding

De 7 meest voorkomende oorzaken echtscheiding: dagelijks krijg ik te maken met stellen die willen scheiden en dus met allerlei oorzaken die een echtscheiding kunnen veroorzaken. Bij ieder stel is het anders, ieder verhaal is uniek waarom het zover gekomen is. Hieronder de 7 meest voorkomende oorzaken echtscheiding aan tafel.

Problemen worden niet uitgepraat

Met stip op nummer 1, dit is een veelgehorend probleem aan tafel. Vaak weten stellen wel dat er iets niet goed loopt, of al langere tijd zelfs niet goed voelt. In plaats van hierover te praten, wordt deze moeilijke gepsrekken niet of onvoldoende aangegaan met elkaar. Terwijl juist communicatie, ook in mindere tijden wel een heleboel duidelijk kan maken. Niet dat je elk onbernullig probleem met elkaar moet bespreken, maar niet met elkaar praten over de echt belangrijke zaken, zoals kinderen, familie, geld, werk, ziekte e.d. is niet raadzaam. Dit veroorzaakt op den duur verwijdering, je bent niet meer op de hoogte wat de ander bezighoudt.

Opvoeding van de kinderen

Veel en vaak gehoord aan tafel is toch nog steeds dat de opvoeding en verzorging van de kinderen op de moeder terecht komt en ze het gevoel heeft “er helemaal alleen voor te staan”. Vaak heeft dit te maken met het feit dat stellen vantevoren, vóór er kinderen komen, geen afspraken over de rolverdeling maken. Het is goed om voordat het zover is, hier over na te denken. Bijvoorbeeld: hoe willen jullie de zorgverdeling indelen? Hoe ga je de opvang regelen? Op het moment dat er irritaties zijn, spreek dan uit wat er volgens jou anders kan, en waar je last van hebt, het komt dus eigenlijk neer op punt 1: problemen worden niet uitgepraat.

Male Coach In Water Giving Group Of Children Swimming Lesson In Indoor Pool
Zorgverdeling kinderen

Weinig intimiteit

Een relatie is gebaat bij voldoende intimiteit samen. Daar hoort ook bij: samen lachen, eten, wandelen, douchen, samen een keer weggaan op date.

Teveel online

Dit is niet zozeer een oorzaak, als wel een teken. Als dit speelt kan het zijn dat er anderen in het leven zijn die “belangrijker” zijn en meer aandacht krijgen. Via social media met een ex-partner chatten, een collega, iemand van het sporten, voor je het weet wordt het meer.

Smartphone obsession causing problems
Online gebruik social media

Elkaar niet begrijpen

Naar elkaar luisteren is niet hetzelfde als elkaar ook begrijpen. Je kunt nog zo veel van elkaar houden, en toch het gevoel hebben dat je een “andere taal” spreekt. Het wederzijdse onbegrip kan met de jaren groter worden en dan kan samen blijven wel eens een opgave worden.

Geen gelijkwaardigheid

In een goed huwelijk is er sprake van gelijkwaardigheid tussen partners, alhoewel er uiteraard wel verschillen zijn. We zijn aardig voor de ander en gunnen elkaar dingen en komen elkaar tegemoet. Onze kwaliteiten, eigenschappen, prestaties, mindere kanten zijn evenveel waard en tellen net zoveel mee.

Geen aanpassing levensfase

In levens gebeuren dingen, soms levensveranderende gebeurtenissen, de zg. life changing moments. Als het goed is, groei je daarin mee met de ander, je bent tot steun of wordt gesteund. Is dat niet zo, of ervaar je het niet zo, dan is de kans dat je als stel uit elkaar gaat groeien aanwezig.

Toch scheiden? Maak een vrijblijvende kennismaking

7 meest voorkomende oorzaken echtscheiding

Bovenstaande waren de 7 meest voorkomende oorzaken echtscheiding. Toch meer weten over scheiden en wat er allemaal bij komt kijken en hoe ik jullie kan helpen? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking bij mij aan tafel. Tijdens deze kennismaking is er ruimte voor alle vragen die jullie hebben en zal ik hier zo goed mogelijk antwoord op geven. Uiteraard bespreken we ook de kosten van een traject en maken we afspraken hierover. Een echtscheiding blijft maatwerk, ook voor jullie.

Wil je meer over mij weten, klik dan hier. 

Mary Klem, Goed Geregeld Scheiden

Referenties

Wat klanten van mij vinden

“Persoonlijk maatwerk, wat tijdbesparend werkte omdat we heel veel niet zelf hoefden uit te zoeken. Mary ontzorgt en heeft oog voor het belang van niet alleen de scheidende partners, maar ook voor betrokken kinderen.”
“Wij hebben Mary ervaren als een bijzonder betrokken vrouw die lekker snel handelt, alles werd snel afgewikkeld zodat ons convenant op korte termijn opgemaakt was. Ze heeft het bij ons in ieder geval tot een mooi einde gebracht, fijn dat we haar hebben mogen ontmoeten.”
“We zijn hier heel goed geholpen. Mary heeft ons alles geduldig uitgelegd en geregeld. Op alle vragen kregen we duidelijke antwoorden. Wil je zonder stress uit elkaar, dan moet je echt bij deze mediator zijn. Ik kan de bemiddeling absoluut aanbevelen!”
“Ik vond dat alles rondom onze scheiding erg fijn verlopen is. Mary heeft veel voor ons gedaan, als er iets was wat we bijvoorbeeld niet begrepen, dan legde zij dit uit in ‘onze taal’.”

Laatste nieuws en updates

Actueel.

Referenties

Wat klanten van mij vinden

“Persoonlijk maatwerk, wat tijdbesparend werkte omdat we heel veel niet zelf hoefden uit te zoeken. Mary ontzorgt en heeft oog voor het belang van niet alleen de scheidende partners, maar ook voor betrokken kinderen.”
“We zijn hier heel goed geholpen. Mary heeft ons alles geduldig uitgelegd en geregeld. Op alle vragen kregen we duidelijke antwoorden. Wil je zonder stress uit elkaar, dan moet je echt bij deze mediator zijn. Ik kan de bemiddeling absoluut aanbevelen!”

Laatste nieuws en updates

Actueel.